Prosta zupa z liści rzodkiewki

Jak wykorzystać świeże liście rzodkiewki, które są bogactwem witamin i minerałów? Można na przykład tak jak ja ugotować z nich smaczną zupę.

Liście rzodkiewki obfitują w żelazo, fosfor, wapń, witaminę C, B1, B2, E. Działają przeciwzapalnie i usprawniają trawienie.

Jest parę fajnych pomysłów na wykorzystanie liści rzodkiewki, a ja podzielę się dziś z Wami przepisem na prostą zupę.

Zupa z liści rzodkiewki z dodatkiem żółtego sera

Jako bazę zupy wziąłem wywar warzywny. Do przygotowanego wywaru dodałem ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki zrobiły się już miękkie, wrzuciłem pokrojone liście rzodkiewki i gotowałem całość jeszcze około jedną minutę. I tyle zupa gotowa. Fajnie smakuje podawana z garścią startego żółtego sera.

Podobał się post? Polub MYWILDFOREST na facebooku. Dzięki!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*